Külterületi helyi közutak fejlesztése

Kedvezményezett neve:                          Sénye Község Önkormányzata
Pályázati felhívás neve, kódszáma:       Külterületi helyi közutak fejlesztése – VP6-7.2.1.1-21
Projekt címe, azonosító száma:              Külterületi útfelújítás Sénye községben – 3313647281
Szerződött támogatás összege:             23 657 850 Ft
Támogatás mértéke (%-ban):                 95 %

Programunk célja, a Sénye 044 hrsz.- ú és 340/1 hrsz-ú kivett közút besorolású útnak a külterületen elhelyezkedő elaprózódott lakott, illetve gazdálkodásra használt zártkerti ingatlanok biztonságos, időjárástól független megközelítésének elősegítése, ezáltal támogatva a helyi gazdák, lakosok és turisták tevékenységeik folytatását.

A jelenleg meglévő útszakasz padkái nincsenek kialakítva így az eső víz könnyen megbontja az aszfalt réteget, mely az erős lejtésű útszakaszon nagy károkat tud okozni. A részben, csak a kerék nyomvonalában szilárd burkolatú szakaszokon a középen meghagyott füves rész gyorsan elburjánzik, a gyomnövények károsítják az aszfaltozott felületet is. Mivel ez az útszakasz külterületen lévő lakott ingatlanok, valamint gazdálkodás céljából fenntartott zártkerti ingatlanok megközelítésére szolgál, így fontos ennek felújítása. A fejlesztéssel érintett útszakasz által közvetlenül elérhető 13 db építmény, 7 db őstermelő gazdasága, akik közé 3 db méhész, 4 fő pedig hagyományos zártkerti gazdálkodó (gyümölcs és szőlő).

A fejlesztés által a külterületen élők könnyeben elérhetővé válnak az alapszolgáltatások, nem kell tartaniuk az időjárási viszontagságoktól, az út mindig biztonságosan közlekedhető állapotban lesz. Az adott szakaszon gazdálkodásra fenntartott ingatlanok is folyamatosan megközelíthetőek lesznek.